Text Size
Joi, Noiembrie 23, 2017
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri
Stiri si evenimente Stiri si evenimente Conferinta Nationala CAFA editia a VIII-a (minuta)

Ramnicu Valcea 05.06.2010
La Ramnicu Valcea – Grand Hotel Sofianu, a avut loc Conferinta Nationala a Coalitiei Asociatiilor  Femeilor de Afaceri din Romania – CAFA editia a VIII-a, 4-5 iunie 2010, in organizarea Asociatiei Femeilor Manager Ramnicu Valcea.
Conferinta Nationala CAFA s-a bucurat de prezenta a 36 de participante din urmatoarele asociatii membre CAFA:

1. Asociatia Femeilor de Afaceri si a Femeilor Conducatoare de Intreprinderi Brasov (AFAFCI)

-Luana Popa - Presedinte
-Stefania Georgia
-Cristina Sasu
-Cristina Sava
-Aurelia Sabau
-Paula Mircea
2. AFIR Bucuresti
-Luminita Sambotin - viceprededinte
3. ADAF Bucuresti
-Mariana Nicolae - membru
4. Asociatia Pro Femeia Bucuresti
-Liliana Iordache - Presedinte
-Luminita Baltaretu
5. ASOAF-BOW Bucuresti
-Matulea Alice-membru
6. Asociatia Femeilor de Afaceri Calarasi
-Nelia Trandafir-Presedinte
-Valerica Buican
7. Asociatia Femeilor de Afaceri Cluj
-Gabriela Gocan-membru
-Cristina Totu-membru
8. AFIR Galati.
- Gabriela Chiriac - Presedinte
9. ASOAF BOW –Giurgiu
-Beca Zoia-membru
10. Asociatia Femeilor Antreprenor Timis
-Maria Grapini–Presedinte
-Corina Dragomirescu-membru Consiliul Director
-Codruta Dobrescu
11. Asociatia Femeilor Manager Rm. Valcea
-Elena Cismaru –Presedinte
-Carmen Botoran-memru Consiliul Director
-Rodica Steflea-membru Consiliul Director
-Narciza Zaharia-membru Consiliul Director
` -Magda Popescu
-Georgeta Tudor
-Anisoara Antonescu
` -Irina Craciunescu
-Victoria Preda
-Elena Gergu 
-Camelia Ozon
-Sanda  Ivan
-Camelia Parvanescu
-Mariana Muja
-Delicia Darlau

La Coferinta  a participat doamna Rodica Luiza Grigorescu ,Secretar General al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei

Lucrand impreuna, aducem schimbarea !

• Primul punct din Agenda evenimentului  - Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Romania - 2004-2010  a fost moderat de Corina Dragomirescu – consultant CIPE
• Punctul urmator din Agenda evenimentului-Actiuni ale asociatiilor membre CAFA-a fost moderat de Elena Cismaru – presedinte AFM Ramnicu Valcea.

In urma prezentarilor si a dezbaterilor celor doua teme s-au retinut urmatoarele propuneri privind modalitatea de functionare a Coalitiei –CAFA:
 Pregatirea proiectului Statutului pentru organizarea CAFA  ca persoana juridica, FUNDATIE, urmand ca fiecare asociatie membra sa transmita la Secretariatul CAFA un punct de vedere, prvind acordul de constituire.
In vederea adoptarii unei hotararii Secretariatul CAFA va organiza o intrunire a reprezentantelor asociatiilor.Termen limita luna octombrie a.c

 Fiecare asociatie membra CAFA sa transmita programul activitatilor la Secretariatul CAFA, pentru postarea pe site-ul www.cafaromania.org / www.cafa.ro.
S-a remarcat Proiectul „Noua ne pasa” al AFAFCI Brasov,cu propunerea de realizare a unor vizite reciproce pentru schimbul de experienta intre asociatii.

 Desemnarea unui purtator de cuvant CAFA, dupa primirea propunerilor de la asociatiile membre. Termen 15 iunie a.c. S-a remarcat contributia pe care o are Maria  Grapini  in promovarea CAFA, cu ocazia participarii sale in emisiuni televizate, pe teme privind mediul de afaceri.

 Organizarea unei conferinte de presa/comunicat de presa simultan in toate localitatile unde isi au sediul asociatiile membre CAFA, pe tema luarii de pozitie asupra initiativelor legislative, cu impact asupra mediului de afaceri, in urma informarilor ce vor fi primite de la Maria Grapini

• In cea de a doua zi a conferintei, Ph.D.Narciza Zaharia, Consultant-Expert asistenta tehnica Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, membra  a AFM Ramnicu Valcea, a prezentat  unele aspecte in legatura cu implementarea proiectelor finantate din fonduri europene.
• La ultima tema din Agenda evenimentului, Institutul  CANTACUZINO  - Valoare si brand national - Gabriel Ionescu directorul general al Institutului a prezentat problemele  cu care se confrunta institutul, si care vor avea impact in viitor asupra sanatatii populatiei Romaniei.
In urma prezentarii si a dezbaterilor precum si a aplicarii mottului adoptat in cadrul conferintei „Noua ne pasa!” s-au retinut urmatoarele idei:
 Memoriul care va fi primit de la Institutul CANTACUZINO, prin intermediul CAFA sa fie facut cunoscut si sustinut  in  vederea gasirii solutiilor de salvare
 Luminita Sambotin vicepresedinte AFIR Bucuresti, cu expertiza in domeniul restructurarii de intreprinderi, va acorda asistenta voluntara pentru restructurarea eficienta a Institutului
 Un colectiv consultativ format din reprezentante ale unor asociatii CAFA va acorda asistenta in management. In acest sens asociatiile membre vor trimte propuneri la Secretariatul CAFA, pana la data de 15 iunie ac.

• La finalul Conferintei in cadru temei Potentialul turistic al judetului Valcea  participantele la Conferinta CAFA au vizitat Manastirea Dintr-un Lemn, Manastirea Hurezi si Targul de ceramica „Cocosul de Hurez” la 40 de ani de existenta.


• La incheiere a avut loc o conferinta de presa. Conferinta CAFA a fost transmisa pe postul local de televiziune „VALCEA 1”